Beste dominee/preeklezer,

Binnenkort gaat u voor in de Petrakerk. Ter voorbereiding daarop willen wij u graag het volgende laten weten.

In de Petrakerk maken wij in iedere eredienst gebruik van een beamer waarop de hele liturgie zal worden afgebeeld. Naast de liturgie laten wij ook alle te zingen en te lezen teksten zien (Bijbelteksten en formulieren). Het beamteam zal deze presentatie verzorgen.

Aan het begin van de dienst worden gasten en luisteraars (via internet) welkom geheten. Aansluitend is er gelegenheid voor stil gebed. De mededelingen van de kerkenraad en eventuele voorbeden worden gelezen voor het laatste gebed.

In verband met COVID heeft de kerkenraad extra regels opgesteld:

• De duur van de kerkdienst is maximaal 60 minuten.
  • Zingen te beperken tot maximaal 15 minuten.
  • Votum en zegengroet, belijdenis en Amen na de zegen worden niet gezongen, maar uitgesproken.

Bijbel

In de Petrakerk maken wij gebruik van de Nieuwe Bijbel Vertaling (NBV)

Liedbundels

In de Petrakerk zingen wij uit de volgende bundels:

• Gereformeerd Kerkboek 2006
  • Gereformeerd Kerkboek 2017*
  • Liedboek voor de Kerken 1973
  • Liedboek 2013
  • Opwekking

*Een aantal liederen uit Gereformeerd Kerkboek 2017 zingen wij niet: Meer

Beamer

In de Petrakerk maken wij gebruik van een 4:3 scherm. Wij raden u aan een zwarte achtergrond te gebruiken met een minimale tekengrootte van 28.

Logo - Letters